Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

4 FOR EUROPE

szeptember 20. 08:12 - október 2. 23:30

4 for Europe

A magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós tematikájú vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre négyfős középiskolai csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várjuk. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet. A csoportok regisztrációját 2023. október 2., 12.00 óráig fogadjuk az alábbi linken. A regisztráció csak a felkészítő tanár adatainak (név, e-mail, telefonszám) megadása esetén érvényes!

Felhívás (letöthető dokumentum):

KATT

Regisztrációs link:

KATT

Jelenleg folyamatban: Online forduló – 2023.10.02. – 23:59

Az Online forduló feladatai:

Változások a 2023-as évben:

  • A regisztráció csak a felkészítő tanár adatainak (név, e-mail, telefonszám) megadása esetén érvényes!
  • A vetélkedő online fordulója a regisztrációval egy időben zajlik, a feladatokat bárki megnézheti, de csak regisztrált csapatok küldhetnek be megoldást!
  • A vetélkedő online fordulója 2 feladatot tartalmaz!
  • A döntő formátuma megújul, részletek a regionális forduló után!

 

II. forduló – Regionális döntők 2023. november 16-án

Regionális döntő előfeladatai, felkészülési útmutató: HAMAROSAN

Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be.

Helyszínek: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szekszárd, Székesfehérvár.

A regionális döntőkön első helyezett csapatok diákjai, felkészítő tanáraik kíséretében négynapos kiránduláson vehetnek részt Ausztriában az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésében 2024. április 11–14. között. A regionális döntők első, második és harmadik helyezett csapatai budapesti egynapos osztálykirándulást nyernek az egész osztály számára (maximum 40 fő tanárokkal együtt), amely magában foglal egy EU-tanórát az Európai Unió Házában Budapesten és egy délutáni városnézést a fővárosban. A regionális fordulóban minden további részt vevő csapat díjazásban részesül! Az online feladatokat teljesítő csapatok felkészítő tanárai számára meghívásos alapú brüsszeli tanulmányúton való részvételi lehetőséget kínálunk, előreláthatólag 2024 áprilisában. A tanulmányúton való részvételi szándékot a regisztrációkor kell jelezni.

 

III. forduló – Országos döntő 2023. december 7-én

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább.

Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Az országos döntő első és második helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanára strasbourgi Euroscola programon vehetnek részt az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának szervezésében 2024 első felében (csoportonként maximum 26 fő tanárokkal együtt). Minden további, a döntőn részt vevő csapat értékes díjazásban részesül!

Kérdéseivel forduljon bizalommal a Europe Direct Bács-Kiskun munkatársaihoz!
Tel.: +36 20 384 4906
E-mail: eip@kjmk.hu

Details

Start:
szeptember 20. 08:12
End:
október 2. 23:30
Event Category:
Website:
https://ed.kjmk.hu/4-for-europe/

Venue

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Map
Megszakítás