Skip to content Skip to footer

Európa gyűjtemény

A tér közösségek csoportos tanulására alkalmas, ahol a tevékenységüktől függően a célbútorok tetszés szerint helyezhetők el. Rendelkezésre állnak asztalok, ha ezt kívánja a tanulási program és természetesen mobil számítógépek is. Kreatív ülőbútoraink a gondolkodást, beszélgetést, közös cselekvést szolgálják akár körbeülős, csoportos együttlétben.

Idegen nyelvű szak- és szépirodalom mellett folyóiratok is kölcsönözhetőek. Az angol, német és francia művek kínálata a leggazdagabb, de az olaszul, vagy spanyolul tanulók sem fognak csalódni. A gyűjteményrész fejlesztéséhez a Goethe-Institut ad szakmai segítséget.

Goethe Institut

A Goethe-Institut Németország hivatalos kulturális intézete, mely a világ számos országában működik. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést. Emellett információkat közvetít a kulturális, társadalmi és politikai életről. A Goethe-Institut Budapest 1988 óta működik Budapesten.
A Katona József Könyvtár 1998 óta működik együtt a Goethe-Institut Budapesttel és egyike az intézmény hivatalos partnerkönyvtárainak.

e-kölcsönzés

Nyelvtanuláshoz ajánljuk az alábbi alkalmazásokat és weboldalakat:

További információ kérhető a 76/500-563-as telefonon és a tajekoztatas [at] kjmk.hu e-mail címen.

Megszakítás