Helen Doron tanfolyamok – Katona József Könyvtár
Ugrás a tartalomra

Helen Doron tanfolyamok

„A Helen Doron korai angol nyelvtanulás programja lehetővé teszi, hogy a kicsik már kisbaba- vagy kisgyermekkorban belekóstoljanak a nyelvtanulást örömeibe. Folytatva az egymásra épülő kurzusok sorát, a gyerekek a középiskolai éveik alatt többnyire felsőfokú nyelvvizsgát is szereznek. Mi pedig, akik tanítjuk őket, látjuk, ahogy kisgyermekből fiatal felnőtté válnak. Csodálatos utazás ez, melynek során diákjainkat nemcsak angolul, hanem élni is tanítjuk.
Minél előbb ismerkedik meg a gyermek az idegen nyelvvel, annál hatékonyabban tudja azt elsajátítani. A Helen Doron egyedülálló módszertana a bizonyíték a szülő és élmény a gyermek számára.
A foglalkozás a beszélt angol alapjait fekteti le, a fejlesztő játékokkal, dalokkal és versikékkel 3 hónapos – 2 éves kisgyermekek számára. A baba-mama foglalkozásokat hetente egyszer vagy kétszer tartunk. Remek alkalom, hogy babádhoz való kötődésed még szorosabb legyen! 24, különböző világzenei ritmusú és stílusú dal segítségével ismerteti meg a babákkal az angol nyelvet. Azon túl, hogy a tanfolyamon való részvétel segíti az anya-baba kötődés elmélyítését, az anyukák hasznos, kora gyermekkorra jellemző, oktató-nevelő tudnivalókkal is gazdagodnak.
A baba-mama angol, 7 fejlesztő tanfolyam egyben: angol nyelv, szociális fejlesztés, beszéd előkészítése, zene és ritmus, agyi fejlesztés, baba jelnyelv bemutatása, mozgásfejlődés támogatása.

Miért érdemes már óvodás korban elkezdeni az angol nyelv tanulását?

  • Az angol nyelv fiatalkori elsajátítása fejleszti a gyermek kommunikációs célú figyelmét, a másikra való odafigyelést, a nem verbális jelekből értés képessége és az empátiás készségét.
  • Hozzájárul a logikus gondolkodás megerősödéséhez, azaz a rendszerben, sőt egymástól eltérő logikai rendszerekben való gondolkodás képességéhez.
  • A második nyelv korai tanulása a fent említett készségek fejlődése révén az anyanyelvi kifejezőképesség fejlődéséhez is hozzájárul
  • Ha a gyermek egészen kicsi korától fogva több nyelvi közegben is rendszeresen jelen van, képes az anyanyelve mellett akár több nyelv hangzókészletének tökéletes elsajátítására is. Ez teszi aztán képessé arra, hogy felcseperedve a gyermekkorban hallott idegen nyelvet is tökéletes kiejtéssel, akcentus nélkül beszélje.
  • Megkönnyíti további idegen nyelvek elsajátítását
  • Különleges látásmóddal gazdagíthatja gyermekét, könnyeddé, magabiztossá teszi őt a mindennapi kapcsolatokban
  • A több nyelven beszélő gyerekek hatalmas előnnyel vágnak neki mind az iskolai, mind a későbbi felnőtt élethez.”

Nyári szünet miatt őszig nem hirdetünk új alkalmat.

2024. június 7. péntek 10.00 óra Helen Doron angol baba-mama foglalkozás Havi baba-mama program a Katona József Könyvtárban 3 hónapostól 2 éves korig A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.kjmk.hu Helyszín: Katona József Könyvtár - 2. emeleti Közösségi fejlesztő tér - Kecskemét, Piaristák tere 8.

Nyári szünet miatt őszig nem hirdetünk új alkalmat.

2024. június 21. péntek 10.00 óra Helen Doron angol baba-mama foglalkozás Havi baba-mama program a Katona József Könyvtárban 3 hónapostól 2 éves korig A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.kjmk.hu Helyszín: Katona József Könyvtár Széchenyivárosi Fiókkönyvtára - Kecskemét, Széchenyi sétány 6.

Nyári szünet miatt őszig nem hirdetünk új alkalmat.

2024. június 7., 14., 21. péntek 16.30 óra Helen Doron angol foglalkozás óvodásoknak A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.kjmk.hu, Helyszín: Katona József Könyvtár - Gyermekvilág - Kecskemét, Piaristák tere 8.