Robotika – Katona József Könyvtár
Ugrás a tartalomra

Robotika

Könyvtári robotóra minden kedden és csütörtökön
Robotépítők kéthetente szombatonként
Robotika kicsiknek szerdánként és kéthetente szombatonként

2021-ben indult a Könyvtári robotóra, ahol a robotprogramozás alapjaival lehet megismerkedni.

A foglalkozásokon résztvevők egyszerűen megismerkedhetnek a LEGO Mindstorms EV3 és Inventor robotok életre keltéséhez szükséges alapfogalmakkal, több féle, Scratch-alapú felületen való munkával, és hamarosan már saját programokat is létrehozhatnak.

A Robotépítők foglalkozáson Artec készletek segítségével saját robotok megalkotására, programozására van mód.

A Robotika kicsinek foglalkozásokon Sphero Indi kocsirobotokkal azok is elkezdhetik a robotikával való ismerkedést, akiknek még korai az okoseszközön történő munka.

A részvétel mind kezdőknek, mind már robotikával korábban foglalkozók számára lehetséges. A foglalkozások érvényes olvasójeggyel látogathatók.

Ajánlott életkor: 8 év felett.

A Robotika kicsiknek ajánlott életkora 5-10 év között.

Könyvtári robotóra Robotika, robotprogramozás önállóan vagy segítséggel, Lego Ev3 robotokkal Minden kedden és csütörtökön 15.00 órakor A foglalkozást vezeti: Molnár Dániel könyvtáros A részvétel regisztrációhoz kötött! Helyszín: Katona József Könyvtár - 1. emeleti Kreatív stúdió, Kecskemét, Piaristák tere 8.
Robotépítők Alkosd meg saját robotodat! 2024. júliusi foglalkozások: július 13. és 27. szombat 15.00 óra A foglalkozást vezeti: Molnár Dániel könyvtáros A részvétel regisztrációhoz kötött! Helyszín: Katona József Könyvtár - 1. emeleti Kreatív stúdió - Kecskemét, Piaristák tere 8.
2024. július 3., 10., 17., 24. és 31. szerda 10.00 óra és július 6. és 20. szombat 15.00 óra Robotika kicsiknek Sphero INDI kocsirobotokkal A foglalkozást vezeti: Nagy Alexa könyvtáros 5-10 éves korosztály számára ajánlott A részvétel olvasói tagsághoz és regisztrációhoz kötött!