Events for április 2024 – Katona József Könyvtár
Ugrás a tartalomra
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Harsányi Zsuzsanna: Az életöröm mindannyiunké

2023.05.16.. 09:00 - 2023.06.03.. 18:00

A tárlat a könyvtári programok ideje alatt NEM látogatható! További információkat kérhet e-mailben (rendezveny [at] kjmk.hu) vagy az alábbi telefonszámon: 76/500-559.

 

„Az életöröm mindannyiunké – ezzel a címmel nyílik jótékonysági kiállítás a sérüléssel élőkért, Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból, 2023. május 16-án 17.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtárban.

A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra.

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A különleges megnyitón lélekemelő élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők, hisz a képek modelljei adnak kulturális műsort.

A kiállítást két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát. Kecskemétre a Katona József Könyvtárba május hónapban érkezik a tárlat. A kiállítás célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat. A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon egy árverésen névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeggel, a két civil szervezet karitatív munkáját támogatják.  Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, féltüntetésre kerül a vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összegét (mely leírható a vállalkozások adóalapjából) a Szent László Lions Club ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja, míg a Szent Vitus Alapítvány a Nagykőrösön autisták részére létrehozott KRESZ parkba invesztálja.

A két szervezet tevékenysége követhető honlapjaikon:

www.szentlaszlo-lions.hu, www.szentvitus.hu

Harsányi Zsuzsanna: Az életöröm mindannyiunké - kiállítás

Details

Start:
2023.05.16.. 09:00
End:
2023.06.03.. 18:00
Event Category:

Venue

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Map