Kodály Művészeti Fesztivál – Katona József Könyvtár
Ugrás a tartalomra

Kodály Művészeti Fesztivál

Az 1970-es első Kodály Szeminárium óta minden nyári tanfolyammal párhuzamosan hangversenyeket rendeztek. A hangversenyek sora 1978-ban sorozattá bővült. A hangversenysorozat 1986 óta viseli a Fesztivál nevet.

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak a nyár közepén.

Az elmúlt évtizedekben a közreműködők között a zenei élet olyan kiválóságai szerepeltek, mint az Amadinda Együttes, a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkara, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Bartók Vonósnégyes, a Kodály Vonósnégyes, a Debreceni Kodály Kórus, a Jyvaskyla Gyermekkar (Finnország), a Jánosi Együttes, a Győri Leánykar, a Budapesti Vonósok, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Trió Lignum. Olyan kiváló szólisták léptek fel, mint Tokody Ilona, Kocsis Zoltán, Gulyás Márta, Perényi Miklós, Onczay Csaba, Király Csaba, Korondi Anna, Rohmann Imre, Lantos István, Fenyő László, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Bogányi Gergely, Wiedemann Bernadett és Rost Andrea. Természetesen, a kecskeméti együttesek és művészek is rendszeres szereplői a Fesztivál hangversenyeinek.

Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál honlapja >>
What's your reaction?