Kodály Intézet – Katona József Könyvtár
Ugrás a tartalomra

Kodály Intézet

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete

Kodály Intézet

Kecskemét, Kéttemplom köz 1.


Az Intézet alapításától (1973) kezdve fontosnak tarja a magyar énektanárok továbbképzését. Az első években erre a nyári Szemináriumok nyújtottak lehetőséget, jelenleg pedig az akkreditált továbbképzések szolgálják ezt a célt.

Az 1975/76-os tanév volt az első a külföldi szakemberek számára szervezett ún. éves továbbképző tanfolyamok sorában. A szeptembertől a következő év tavaszáig tartó kurzusok résztvevői már a kezdetektől fogva előképzettségüknek és képességeiknek megfelelően különböző szinten ismerkednek Kodály Zoltán nevelési elveivel, a magyar zenei nevelés rendszerével és módszereivel. Az elmúlt huszonöt évben 46 országból csaknem hétszáz zenetanár vett részt a tanfolyamokon. Emellett az Intézet rendszeresen részt vesz Kodály Zoltán életével és munkásságával, valamint a magyar zenepedagógia történetével kapcsolatos zenepedagógiai programokban és kutatási témákban. Itt említhetők meg azok a kiadványok is, melyeket a Kodály Intézet jelentet meg zenepedagógiai és zenetudományi témákban.

A Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet 2005. január 1-től csatlakozott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemhez, mint önálló szervezeti egység. Fő célkitűzése, hogy a kodályi zenepedagógia területén mesterszintű képzést nyújtson.

További információ: Kodály Intézet honlapja >>

What's your reaction?